Direktlänk till inlägg 16 juni 2011

Shiiiiit!!!

Av Malin - 16 juni 2011 22:05

Har inte skrivit nå på evigheter... å ändå har ju massor hänt... (kanske därför??)


Selmas bebisar har blivit stora å flyttat till egna hem, alltifrån Stockholm i söder till Umeå i norr och vårt fina grannland Norge! Som tur är har min fina uppfödare kvar en lite tös och en härlig vän har den andra tösen på foder, så man kan ju få snusa bebis ibland!!! Därmed har Selma äntligen fått komma hem igen, det snarkas i soffan för fullt precis som det ska va :)


Räven har varit på besök, 4 hönor mindre blev resultater... Brahma damerna Rödis och Lisa, Mille Fleur hönan Frida och en av stor kycklingarna (såklart den av dom ja trodde va en höna..) Jaja, skiiit trist var det, men man får väl vänta sej det när dom går lösa på gården! De fräckaste va att både jag och Ella va ute på gårn när det hände!


En ny Indisk Stridstupp har flyttat in, Helge ska han heta enligt barnen, hönan heter ju Helga *haha*. När jag hämtade honom "råkade" jag köpa med mej några Isbar korsningar oxå :)


Sen hade vi ju kläckning på Maran/Faverolle äggen för drygt 2v sen, trots en massa strömavbrott i samband med kläckning, varav d värsta på drygt 9 timmar på kläckningsdagen så blev det 10 starka fina kycklingar!


Hönsen har fått flytta ut i sommarburen som raskt gjordes iordning efter Rävbesöket, kycklingarna har därför fått hela hönshuset för sej själv å har stor bur å sprätta runt i :)


Getterna Ove och Tarzan har oxå fått komma ut, mina kära vänner lånade ut elnät till oss så vi kunde stänga in halva gräsmattan bakom huset där dom nu bräker runt å mår fint!!


Dessutom har vi, med stor sorg, bestämt att Ella inte blir kvar här hos oss *snyft* den fina damen kräver för mycket, jag hinner inte, hur mycket ja än vill... dessutom verkar det inte som om Selma å hon har så mycket "gemensamt", inte att dom bråkar eller så, men man märker att dom har som inte ut nå av å vara med varann, till skillnad från Ella å Doris tex som lekte å hade skoj, eller Selma å Doris, eller Fridolf å Sture osv... kemin stämmer nog inte mellan dom!

Det känns skit för vi gillar henne verkligen, men hundens behov går före mitt ego, så är det bara!


Dessutom finns en Rottis/Irländs Setter hane oxå här som behöver nytt hem...



Jaaa, de är som fullt upp för jämnan... 1v kvar till semestern, som i år bara ska bestå av arbete å fixande! Men det behövs!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 18 juni 2011 22:42

Idag åkte Heron iväg på prov till en kille som verkar kanon!!! Håller tummarna för att dom det funkar och att dom trivs ihop!   Ella har visst många beundrare! Har haft folk här å kikat,folk som ringt å folk som mailat, egentligen är det bara å v...

Av Malin - 11 maj 2011 12:40

Förra veckan beställde vi ju en ny kläckmaskin... sen dess har ja gått å väntat å väntat :) Igår blev ja less å ringde min kära vän å brevbärare Jenny för å kolla om hon sett till den, men icke.. Tänkte att den borde dyka upp idag eller imorron,a...

Av Malin - 3 maj 2011 21:21

Lyckan varade inte länge.. igår morse hittade Fredrik 2 döda kycklingar i hönshuset, självklart va strids kycklingen en av dom :(   Är det inte meningen att ja ska ha en stridstupp??? verkar inte som så iaf...   Jaja, för att förhindra att fl...

Av Malin - 30 april 2011 18:48

Förra lördagen kom ju 2 kycklingar hos Rödis, en av dom dog men den andra växer å frodas. När den lille blev tillräckligt gammal så klev hon av dom ägg hon hade kvar men som tur va så va ju ute där i samma veva så jag lyste dom å det var full aktivit...

Av Malin - 27 april 2011 22:39

Har ju som ingen tur med kläckningen av mina ägg, kläckmaskinen funkar inte som ja vill, hönorna är sura och vill ruva med stjäl ägg å trängs i redena... Nått måste göras!!! Nu har ja hittat en maskin ja vill köpa, men egentligen har ja inga pengar...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards